Pořád se běhá. Zde najdete články o bězích a běžcích.

Tisková zpráva k Milada Run 2018

04, čvn,2018
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Seriál Milada Tour uzavřel skvělý běh - nový sportovní seriál tří závodů na jezeře Milada zakončil o víkendu běžecký závod Milada Run. Přesně 627 běžců se vydalo při nedělním závodě na trasy kolem jezera Milada. Celý den doprovázelo návštěvníky slunečné počasí a pohodová atmosféra. Náročnou půlmaratonskou trasu ovládli Zbyněk Kudrna a Jarmila Sobecká. Na desítce si zopakovali svá loňská vítězství Petr Zuda a Zuzana Rusínová. Pětku opanovali tepličtí Filip Drážďanský a Eva Slavíková. Kompletní výsledky ZDE.

Po celý den si mohli návštěvníci užívat nejen skvělých výkonů, ale také spousty doprovodných aktivit. Velkým lákadlem byla autogramiáda olympioniků a mistrů světa kajakáře Josefa Dostála, boxera Lukáše Konečného a boxerky Fabiany Bytyqi. ,,Byl jsem překvapený nejen velkou účastí, ale i nádherným okolím jezera Milada. Je to tu vážně krásné, lidé se bavili a já si to moc užil,“ řekl ke své návštěvě Josef Dostál.

Závod svou účastí ozdobili také primátorka Ústí nad Labem Věra Nechybová, náměstek hejtmana Ústeckého kraje Stanislav Rybák nebo paralympijský plavec Miroslav Smrčka. Ten dostal od organizátorů a oblastního zastoupení společnosti Metrostav šek na 30 000 Kč na svou další plaveckou přípravu. Běžecký závod byl zároveň zakončením celé Milada Tour. Do únorového zimního běhu Milada Winter Run, květnového Cyklozávodu Milada a červnového Milada Run se přihlásilo dohromady přes 1 500 sportovců.

Historicky prvními vítězi celé tour se stali Lukáš Eliáš a Jana Nováková. Týmovou soutěž jasně ovládl tým Kabrňáků.

,,S prvním rokem seriálu jsme moc spokojeni. Až na několik maličkostí se vše vydařilo. Vycházelo nám počasí, účast v závodech předčila naše očekávání a co je hlavní, rozhýbali jsme stovky lidí. Bylo zajímavé sledovat, jak se před každou z našich akcí jezero Milada plní lidmi, kteří chodili trénovat. Velké poděkování patří také všem dobrovolníkům, partnerům, organizacím a spolkům, kteří nám významně pomáhali a vzali si závody na Miladě za své,“ uvedl ředitel Milada Tour Michal Neustupa.

Naposledy změněno 04, čvn,2018
Pro psaní komentářů se přihlašte
« Květen 2024 »
Po Út St Čt So Ne